Home Γνωσιακή Βάση Νομικά θέματα – Σοβαρό πρόβλημα με συνιδιοκτήτρια

Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθειά σας:

Εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με συνιδιοκτήτρια.

Το συγκρότημά μας αποτελείται από διαμερίσματα και μεζονέτες με εξωτερικές εισόδους (όχι εσωτερικές σκάλες). Κοινόχρηστα: θέρμανση (κεντρικός λέβητας με αυτόνομη θέρμανση ανά ιδιοκτησία), παροχή κοινόχρηστου νερού, εξωτερικός φωτισμός, εξωτερικοί κήποι, αποχετευτικό σύστημα.

Αρχικά ξεκίνησε να προκαλεί προβλήματα με το κοινόχρηστο νερό: ιδιωτικοποιήθηκε κοινόχρηστο κήπο ανοίγοντας τα κοινόχρηστα μπεκάκια επί ώρες (τα ξεχνούσε ανοιχτά) και αντικαθιστώντας κάποια από αυτά με βρύσες συνδέοντας αυτές με λάστιχο με το οποίο έπλεναν τα αυτοκίνητά τους. Αποτέλεσμα αυτού να έρχονται υπέρογκοι αντίστοιχοι λογαριασμοί που πολλοί από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες αρνούνταν να πληρώσουν. Έτσι άρχισε η πρώτη ρήξη.

Μετά από αρκετό διάστημα, η οικογένειά της «ήρθε στα χέρια» με κάποιον από τους ιδιοκτήτες γιατί αυθαίρετα πέρασαν συνεργείο από τη σκάλα τους προκειμένου να ανέβουν στη στέγη του κτιρίου για να κάνουν αλλαγές στις καμινάδες τους.

Ο ιδιοκτήτης αυτός έπρεπε να γίνει ο διαχειριστής (ήταν η σειρά του) και δόθηκε μάχη προκειμένου να αναλάβει αφού η χωρίς υπερβολές αφόρητη και υπερβολικά επιθετική οικογένεια δε δεχόταν με τίποτα ουρλιάζοντας και βρίζοντας κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που προσπαθήσαμε να κάνουμε.

Από εκεί και πέρα, η συγκεκριμένη οικογένεια και κυρίως η σύζυγος του ιδιοκτήτη παρενοχλεί την τωρινή διαχειρίστρια απειλώντας τη καθημερινά και φωνάζοντας συνεχώς ακατανόμαστες εκφράσεις με σκοπό να την εκφοβίζει και να κάνει τη ζωή τους γενικά αφόρητη. Αποτέλεσμα οι άνθρωποι να έχουν βάλει πωλητήριο στο διαμέρισμά τους για να φύγουν ώστε να ησυχάσουν…

Τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι ιδιοκτήτες (αυτοί τουλάχιστον που αντιδρούν στο άδικο, αφού κάποιοι από αυτούς είναι από εκείνους που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους…) έλειπαν σε διακοπές, η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια αποσύνδεσε τον κεντρικό λέβητα, πήρε εξαρτήματα που ήταν συνδεδεμένα με τη δική της παροχή και τα χρησιμοποίησαν για να τα συνδέσουν σε δικό τους λέβητα που εγκατέστησαν στο γκαράζ τους (έχτισαν και εξωτερική καμινάδα.)

Χθες το βράδυ τα εξωτερικά κοινόχρηστα φώτα δεν άναψαν και τηλεόραση δεν είχαμε. Ο διαχειριστής τελικά ανακάλυψε πως ο ανεκδιήγητος συνιδιοκτήτης είχε κόψει το κοινόχρηστο ρεύμα (ήταν στο όνομά του από την αρχή της αγοράς του διαμερίσματος). Έτσι απλά….

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά πραγματικά χρειάζομαι τις συμβουλές σας για την όλη κατάσταση. Δεν είμαστε από τους ανθρώπους που τους αρέσει να μαλώνουν με τους άλλους…και δεν αντέχουμε άλλο ειλικρινά….

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Απάντηση: Η συμπεριφορά που περιγράφετε αποτελεί παραβίαση καταρχήν των όρων του Κανονισμού του συγκροτήματός σας. Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι προφανώς οι προφορικές συνεννοήσεις δεν έχουν αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα, η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να στραφείτε κατά του εν λόγω συνιδιοκτήτη δικαστικώς. Πιο ήπια αρχική λύση αποτελεί η επίδοση εξώδικης δήλωσης – διαμαρτυρίας με την οποία να τον καλείτε να απόσχει από τέτοιου είδους συμπεριφορές και να συμμορφωθεί με τα επιτασσόμενα από τον Κανονισμό του Συγκροτήματος.

Πηγή: Νομική Υπηρεσία Ομίλου Clemic

Comments

comments